سلام ، حتما شما هم هنگام مشاهده لپ تاپ هایی با پردازنده نسل 11 با برچسب Intel Iris Xe
برخورد داشته اید در این مقاله به بررسی گرافیک های داخلی اینسری از پردازنده های شرکت اینتل میپردازیم
با ما همراه باشید
شروع داستان
برند اینتل زمانی که سهام خودش در بازار پردازنده های مرکزی رو که توسط شرکت AMD تهدید میشد رو در خطر دید مجبور به ارتقای پردازنده ی گرافیکی CPU های خود شد تا هم برای رقیب سنتی خود شاخ و شونه ای کشیده باشد ، هم برای گرافیست ها و گیمر های مشتاق به خرید لپ تاپ سری خانگی بهمراه قابلیت تجربه ی بازی های رده متوسط بصورت روان هستند راه حلی بسیار جذاب پیشنهاد داده باشد.

Intel Iris Ex نام گرافیک یکپارچه ی جدید پردازنده های اینتل هست که جایگزین گرافیک های قدیمی Intel UHD Graphics شده است ، این مدل از گرافیک های یکپارجه تنها در پردازنده های Core i5 و Core i7 استفاده میشوند.
هدف اصلی شرکت Intel از تولید این مدل از گرافیک های یکپارچه ، ایجاد توانایی اجرای بازی های رده متوسط بدون نیاز به گرافیک مجزا و در نتیجه کاهش چشمگیر وزن لپ تاپ های میانرده میباشد.

پردازنده ای با قابلیت اجرای بازی های روز !
نمودار بالا نشان دهنده قدرت بسیار بالای گرافیک داخلی این پردازنده ی مرکزی در اجرای بازی های روز با کیفیت FHD میباشد ، در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که نباید انتظار اجرای بازی های سنگین و اجرای رندر های سنگین رو داشت اما هنگامی که دست روی بازی های مولتی پلیر یا چند نفره ی معروف بازار میگذارید قدرت این گرافیک داخلی شدیدا به چشم می آید.
این مورد میتواند بازیکنان بازی های بشدت معروف (CSGO , LeagueofLegends , Valorant) را بطرز چشمگیری افزایش دهد.

پایان کار کارت گرافیک های مجزای قدیمی!
حتما با خواندن تیتر این سوال برای شما پیش آمده باشد که پردازنده ی مرکزی چه ارتباطی با کارت گرافیک های مجزا دارد؟
در جواب این سوال باید به این نکته اشاره کرد که سری جدید گرافیک های تعبیه شده در پردازنده های مرکزی سری (TigerLake) حتی قابلیت رقابت با گرافیک های سری MX350 شرکت انویدیا را دارد حتی با اینکه MX350 یک کارت گرافیک مجزا میباشد ، قدمی بزرگ برای آینده ی کارت گرافیک های یکپارچه !
حرف آخر
اینتل با تولید اینسری از گرافیک های یکپارچه ی سوار بر پردازنده های خود یک قدم بسیار بزرگ برای ارتقای لپ تاپ های میانرده و سری خانگی برداشته است و حالا باید منتظر ادامه ی راه گرافیک های یکپارچه و رقابت دو شرکت Intel و AMD بود.
فراموش نکنید که حتما نظرات خودتون رو زیر پست برای ما بنویسید با تشکر از همراهی شما.